Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Kadi Taremaa Pärnu keskraamatukogust.

Tiit Aleksejev, “Kindel linn”

“Kindel linn” on Euroopa Liidu kirjandusauhinnaga pärjatud romaani “Palveränd” järg. Esimest ristisõda kirjeldav lugu on ajalootruu, ent sõjasündmuste kõrval leiab teosest teisigi liine. Raamat jätkab sealt, kus “Palveränd” pooleli jäi, 1098. aastast. Ristisõdijatel tuleb sedasama linna, mis neil üle noatera vallutada õnnestus, nüüd kaitsma hakata. See oli keskaegses sõjapidamises omalaadne õudusunenägu. Aga nad tulevad sellega toime.

Varrak.

Piret Bristol, “Maailm, mis on hea”

Piret Bristol on luuletaja ja prosaist, kelle romaan räägib elust Tartus aastatel 1989-1990. Kui keegi soovib teada saada, milline oli tolleaegne üliõpilaselu Tartus, annab raamat sellest vägagi adekvaatse pildi. Teos on esimene osa romaanisarjast, mis on pühendatud taas iseseisva Eesti Vabariigi põnevatele algusaastatele.

Ilmamaa.

Paulo Coelho, “Aleph”

Seni oma kõige isiklikumas romaanis asub Coelho eneseavastuslikule teekonnale. Olles uuenemise ja arengu teel, otsustab ta otsast alata: reisida, eksperimenteerida, saavutada taas ühendus inimestega. Coelho suundub Aafrikasse, seejärel Euroopasse ja mööda Trans-Siberi raudteed Aasiasse – ta alustab reisi, mis taaselustaks tema energia ja kire.

Romaan kutsub meid järele mõtlema meie endi isikliku teekonna tähenduse üle: kas oleme seal, kus tahaksime olla, ja kas teeme seda, mida tahaksime teha.

Pilgrim.

John Grisham, “Ülestunnistus”

Grishami uus põnevusromaan saab alguse 1998. aastal, kui Travis Boyette tapab väikelinnas populaarse tüdruku. Boyette matab surnukeha maha, uskudes, et seda ei leita kunagi, ja vaatab seejärel hämmastunult pealt, kuidas politsei mõistab süüdi ja saadab surmamõistetute kambrisse kohaliku jalgpallitähe.

Möödub üheksa aastat. Jalgpalluri hukkamiseni jääb neli päeva. Travisel on avastatud ajukasvaja, mida pole võimalik opereerida, ja esimest korda kogu oma armetu elu jooksul otsustab ta teha seda, mis on õige, ja oma roima üles tunnistada. Ent kuidas suudab tõeline süüdlane veenda advokaate ja kohtunikke, et inimene, kelle nad kavatsevad hukata, on süütu?

Varrak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles