Juhtkiri: On ujula ujujate päästa

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu Raba ujulast on leheveergudel palju juttu olnud ja viimastel aastatel on sel teemal olnud vähe positiivset öelda. Eilses Pärnu Postimehes võttis sel teemal sõna Pärnumaa omavalitsuste liidu (POL) juhatuse esimees Eeri Tammik ning tänane ajaleht toob uudisena ära ühe võimaliku stsenaariumi, kuidas ujulal saaks kasutajate abiga hinge sees hoida. Hinge sees hoidmine on teadagi kulukas, sest suur hoone tahab kütmist ja vesi soojendamist.

Tammik kirjutas üsna kibedas toonis, et nii POL kui Pärnu linn on Raba ujula tegevuseks raha andnud ja liidu süüdistamine selle sulgemise soodustamises on ebaõiglane. Pärnu Postimees ei arva, et POL või Tammik isiklikult ujula vastu mingit vimma kannaks, jõudumööda on nad üritusele käe alla pannud küll ja head tahet näidanud. Tasume siis vana võla ja tunnustame siinkohal vähimagi irooniata nii POLi kui Pärnu linnavalitsuse pingutusi Raba ujula toetamisel.

Rääkides Raba ujula tulevikust, on Tammikul õigus, kui ta ütleb, et senine tegevus ujula käigushoidmiseks ei ole jätkusuutlik. Kui POL üritaks samamoodi raha ujulale anda kui seni, peaksid need summad tulema kellegi või millegi arvelt. Küsimusele, kas Raba ujula üldse väärib mis tahes ohvreid, ei ole õigupoolest keegi selget vastust öelnud.

Võimalik, et pikemas perspektiivis tuleks kogu maakonnale, harrastajatele ja õpilastele kasuks hoopis uue ja tänapäevase ujula rajamine mõne kooli juurde.

Raba ujulal on siiski oma toetajaskond, iseasi, kas piisavalt arvukas, et maja ja vesi soojana hoida. Ujumisklubi Raba leiab, et kui sadakond inimest kümne korra piletid broneeriksid, võiks ujula 1. detsembrist uksed avada. Nüüd ongi tõehetk. Kui soovijaid on piisavalt, läheb elu edasi, kui ei, pole agoonia pikendamisel vähimatki mõtet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles