Unenäopüüdjad võtavad kokku viimased aastad

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Vainola.
Allan Vainola. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Reede õhtul esitlevad Pärnu kuursaalis oma uut albumit “Igavene suvi” Allan Vainola ja ansambel Unenäopüüdjad.

“Igavene suvi” on kokkuvõte ansambli viimaste aastate tegevusest. Muusikute teatel on bändi teine album oma helipildilt kirevam ja aktiivsem, kui oli esimene. Mõtisklevate palade vahelt kostab sekka positiivsemaid meeleolusid, osa lauludesse on kaasatud löökriistad, mida mängib Malcolm Lincolnist tuntud Hans Kurvits.

Laulutekstid kirjutasid Andres Aule, Mait Vaik, Leelo Tungal ja Peep Männil. Uut materjali täiendab akustilise puudutuse saanud Vennaskonna repertuaarist tuntud “Taksosõit” ja “Igavest elu lõppevas öös”.

Plaadile jõudnud Unenäopüüdjate paremik sisaldab 12 laulu, mille salvestasid ja miksisid Kaupo Kaldmäe, Rainer Jancis ja Teet Kehlman. Masterduse eest hoolitsesid Ervin Trofimov, keda teatakse ansamblist Opium Flirt, ja Minerva Pappi Soome stuudiost Finnvox. Pappi on olnud kaastegev Värttina ja Appocalyptica plaatide tootmisel.

Unenäopüüdjad nimetavad oma muusikat linna- või industriaalfolgiks, mida iseloomustab sügav ja unistav tundlikkus, balansseerimine reaalsuse ja unenäolisuse piirimail.

Esiplaanil on meloodilisus, mida aitab rõhutada omanäolise lähenemisega mängitud akordion.

Muusikaajakirjanik Immo Mihkelson on märkinud, et Unenäopüüdjates avaneb tegelik Allan Vainola. Mees, kes on tuntud rohkem rokkmuusikuna, paistab Mihkelsoni arvates Unenäopüüdjate koosseisus välja mehena, kes ei suuda või taha loobuda noorusaja romantilisest maailmapildist.

Kontsert leiab kuursaalis aset reede, 18. novembri varasel õhtupoolikul enne õhtust põhiprogrammi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles