Teaduspäev Lindil pakkus põnevaid tegemisi

, Lindi lasteaed-algkooli direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meisterdamine.
Meisterdamine. Foto: Margit Kurvits

Teaduspäev Lindi külas tõi isadepäeval sealsesse lasteaeda-algkooli sadu inimesi, maja täitus suurte ja väikeste, noorte ja vanadega.

Lindi lasteaia-algkooli ja Pärnu loodus- ja tehnikamaja koostöös sündis värvikas koguperepäev, kus tegevust jagus kõigile mitmeks tunniks.

Majajuht suunas koos tegutsema: leiutama, lammutama, ujutama, uurima, meisterdama ja puutööd tegema. Avatud oli Lotte Leiutajateküla ja Lindi kooli projektile toetuv "Merebioloogia maailm" koos Jüri Tensoni asjatundlike suunamistega.

Tutvust sai tehtud veealuse ning tähistaevase maailmaga, kuhu sai reisida 3D planetaariumi etenduste abiga. Väljaspool maja sai ennast proovile panna geomatka radadel.

Tublide lastevanemate tehtud küpsetiste ja suupistetega täitunud teaduskohviku tulu viib Lindi lapsed kevadel loodetavasti piiri taha maailma avastama.

Koguperepäevale andsid omalt poolt kaalu ja tähtsust Lindi koolilaste minikonverents, kus sügislaagri jooksul kokku pandud ettekannetest said osa ka lapsevanemad. Oma oskusi ja teadmisi jagasid lapsed teemadel "Jäljed looduse radadel", "Loodus- ja ilmavaatlused", "Mudamaailm" ja "Merekarbid".

Lisaks teadmiste ammutamisele sai olulise sündmusena Lindi küla rikkamaks ühe väärika isa võrra. Lindi kooli hoolekogu tunnustas aasta isa tiitliga Urmas Väljast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles