PKHKs tuuakse õppimine antiikajast digiajastusse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu kutsehariduskeskusesse koguneb 17.-18. novembril enam kui 130 e-õppehuvilist Eesti Infotehnoloogia Sihtasutuse e-õppe arenduskeskuse koolitusseminarile “Õppimine antiikajast digiajastuni”.

Kutsehariduskeskuse avalike suhete juhi Anneli Rabbi jutu järgi räägime pidevalt uutmoodi õppimisest, uutest tehnoloogiatest ja meetoditest. Ka sellest, kuidas õpetaja roll on muutunud, st info edastajast on saanud juhendaja ja mentor. “Räägime seda kõike nüüd juba mõnda aega, aga ikka meenutab õppimine regivärssi: üks ütleb ees ja teised kordavad järele,” iseloomustas ta.

Miks pole tulnud nende arutelude ja tehnoloogia arengutega kaasa laiaulatuslikumat hüpet kvantiteedist kvaliteedi suunas? Pigem tehakse uutmoodi õppimist ikka rohkem kitsa huviliste ringi sees. Õppija ja õppimine on oma olemuselt ammu muutunud.

Seminaril püütakse leida vastus küsimusele, mis on olnud peamised takistused hariduse kaasajastamisel.

Koolitusele on oodatud üld-, kutse- ja kõrghariduses töötavad õpetajad, õppejõud, juhtkondade liikmed – kõik, kes on huvituvad e-õppest ja uutest trendidest.

Koolitusseminar koosneb plenaar- ja paralleelsessioonidest, mis omakorda jaotuvad vastavalt käsitletavatele teemadele ja valdkondadele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles