Noored peavad konverentsi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortekonverents. Tantsukool Black, Brownie and the Blondie.
Noortekonverents. Tantsukool Black, Brownie and the Blondie. Foto: Erakogu

Täna toimub Pärnu linna õpilasesinduste liikmetele konverents, mida korraldavad ja veavad Pärnu linna noored.

Konverentsi peakorraldaja, ühisgümnaasiumi õpilane ja Pärnumaa noorte liidu esimees Berit Vainu jutu järgi osaleb konverenstil Pärnu linna 13 kooli. “Kõik osalejad on õpilasesinduste liikmed ja kokku tuleb neid kohapeale 80,” teadis ta.

Vainu tutvustuse kohaselt esinevad konverentsil Pärnu aktivistid, kes nüüdseks siit linnast välja lennanud, ja korraldusmeeskonnas on Pärnu linna koolide õpilased, kes teevad seda vabatahtlikult. Õhtujuht on Riho Kask.  

Konverentsil tuleb jutuks, mida kujutab endast õpilasesindus ja miks need üldse eksisteerivad. Sellest räägib Tartu ülikooli tudeng Marian Vares, endine Pärnumaa noorte liidu esimees.

Pärnu Vanalinna kooli vilistlane, nüüdne Tallinna ühisgümnaasiumi õpilane Kristo Peterson selgitab oma ettekandes, kuidas panna asjad liikuma.

Koidula kooli lõpetanud ja nüüd Tallinna ülikoolis õppiva Jana Schmidti teema on “Mis ma sellest saan?”. Teemal “Kuhu saan veel panustada – Pärnu noortekogu” kõnelevad Pärnu noortekogu esimees, Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilane Kertti Merimaa ja Berit Vain.

Sütevaka vilistlane Teele Tõnismann, kelle haridustee on viinud Tallinna tehnikaülikooli ja Toulouse 1 University Capitole’i, jagab kuulajatega, kuidas õpilasesinduse liikmest maailmavallutajaks saada.

Konverentsi käigus võtavad oma vahel mõõtu Ülejõe gümnaasiumi ja Hansagümnaasiumi kooliraadio tegijad. Konverentsil on juttu veel (enese)motivatsioonist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles