Muinasjutuline mägiküla ehk Pärnu fotograafi seitse aastat Alpides

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jääpurikad, lumme uppuvad mäetipud, kõrguvad okaspuud, sinirohelised järved, värvilised lehtpuudes orud, kilomeetritepikkused suusarajad, mägimajakesed, soojendavad kohvijoogid, sulejopes lumelaudurid, maagiline horisont ja kännu otsas roniv sihikindel tutimütsiga tütarlaps. Ta silmitseb mäenõlva, mis kahekilose pildiaparaadiga korduvalt on jäädvustatud, ent täna on uus päev ja teine kõrguspunkt ning kaamera ette jõuavad seninägemata värvid ja kujud.

26aastane Pärnu naine Mariell Vikkisk jälitab Šveitsi Alpides fotokaameraga looduse imesid juba seitsmendat aastat. 2011. aasta novembris Laaxi 1700 elanikuga muinasjutulisse mägikülla kolinud Vikkisk lendas mägedesse lumelauasõidu unistust täitma, ent leidis end järgneva aasta kevadel operatsioonisaalist: põlvevigastus pani sõitmisele lõpu.

Unelm purunes kildudeks. Püstitatud eesmärgid ja plaanid said ootamatu lõpu. Tagasi vaadates näeb Vikkisk seda kui märki, mis juhatas ta fotograafiani, millest nüüdseks on kujunenud elukutse. Mägiküla kohvikus töötades õnnestus pärnakal raha kõrvale panna ja see peegelkaamerasse investeerida. Pildistamine viis Vikkiski metsaradadele ja järvekallastele ja õpetas loodust hoopis teistsuguse pilguga vaatama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles