Endla otsib Oliver Twisti ja teisi noori osatäitjaid

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2003. aastal Tallinna linnahallis lavastatud “Oliver Twisti” muusikal.
2003. aastal Tallinna linnahallis lavastatud “Oliver Twisti” muusikal. Foto: Peeter Langovits

Kuu pärast, 13.-14. oktoobril hakkab Pärnu Endla teater valima oma lavastusse „Oliver Twist“ nimiosatäitjat ja ülejäänud noori osatäitjaid vaestemaja laste ja röövlikampa. 

Lavastusse sobivad üheksa- kuni 13aastased poisid, kellelt oodatakse teksti esitamist, lauluoskust ja kasuks tuleb tantsukogemuski. 

Registreeruda saab Endla teatri kodulehel 3. oktoobrini. 13. oktoobril kohtutakse kõigi sobivate eelregistreerijatega ja 14. oktoobril edasijõudnute ja nende vanematega.

Ajakavast ja kohtumispaigast teavitatakse kolm päeva enne katseid meili teel.

Žüriisse kuuluvad lavastaja Peep Maasik, laulja ja helilooja Jarek Kasar ning koreograaf Rauno Zubko.

Endla teater palub 13. oktoobriks ette valmistada:

•             eestikeelse meloodilise laulu (kuni 1 min);


•             luuletuse (8–12 rida);


•             muinasjutu (1–2 min).

Väljavalitutega toimuvad novembris-detsembris eelproovid: sissejuhatus teatrimaailma, järgnevad esimesed laulu- ja tantsuharjutused ja 3. jaanuarist põhiproovid. Kui enne toimuvad proovid õhtuti ja mõnikord nädalavahetustel, siis esietenduse eelse poolteise nädala jooksul tuleb ette päevaseidki läbimänge. Koolivaheajal tehakse tööd iga päev. 

„Oliver Twist“ esietendub 9. märtsil 2019 Endla teatris.

Muusikali lavastaja on Peep Maasik, helilooja Jarek Kasar, sõnade autorid Jarek Kasar ja Olavi Ruitlane, kunstnik Rosita Raud ja koreograaf Rauno Zubko. Mängivad Jüri Vlassov, Silver Kaljula, Meelis Rämmeld, Ott Raidmets, Priit Loog, Carmen Mikiver, Tambet Seling, Lauri Mäesepp, Nils Mattias Steinberg, Ireen Kennik, Fatme Helge Leevald, Carita Vaikjärv jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles