Volikogu andis uuele Jannseni Rimile rohelise tule

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jannseni tänava Rimi kauplus
Jannseni tänava Rimi kauplus Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavolikogu kehtestas eile Jannseni tänava Rimi detailplaneeringu, mis näeb ette praeguse mini-Rimi, kunagise perearstikeskuse ja sauna asemele kahe- kuni neljakorruselise kaubandus-, büroo- ja eluhoone ehitamise.

Tulevasse majja on kavandatud kaheksa korterit ja parkimine tuleb lahendada oma krundil, milleks luuakse 45 autokohta. Uus-Sauga tänava alguses tagatakse avalik parkimisteenus ja kaubanduskeskust teenindavate kaubaautode pikkuse piir on 12 meetrit.

“Olukord muutub sellele alal võrreldes praegusega paremaks. Tekib sotsiaalne kontroll Noorteväljaku pargi üle,” ütles eelnõu tutvustanud abilinnapea Rainer Aavik. Kuigi mõni volinik ei pidanud pakutavat lahendust kaugeltki ideaalseks, otsustas volikogu 20 poolthäälega detailplaneeringu kehtestada. Vastu oli 14 rahvaesindajat Reformierakonnast ja Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast. Ainus sotsist volinik Kalev Kaljuste taandas enda hääletamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles