Vabaerakonna värinad

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Andres Herkeliga või ilma, kuid Vabaerakonnal tuleb lahendada elu ja surma küsimus.
Kas Andres Herkeliga või ilma, kuid Vabaerakonnal tuleb lahendada elu ja surma küsimus. Foto: Joakim Klementi/Postimees

Eile õhtu poole veereval hilisel pärastlõunal ei olnud nende ridade kirjutamise ajal veel teada, mis kuupäeval toimub Vabaerakonna erakorraline üldkogu. Pärnu Postimehe paberlehe lugemise ajaks on see daatum ilmselt paigas, sest kui pole, on Vabaerakonnal küll kuri karjas. Siiski peaks lootma, et need, kes soovivad erakonna jätkamist, nii lihtsalt käega ei löö.

Kui vaadata erakonna praeguse fraktsiooni koosseisu riigikogus, võiks Vabaerakonda nimetada kriitiliselt mõtlevate intelligentide parteiks. Tekkis see ju pärast teatud seltskonna eraldumist Isamaa ja Res Publica Liidust ja mõttekaaslaste leidmisel oldi üsna edukad. 2015. aastaks oli suudetud ennast nii poliitkõlblikuks tuunida, et riigikogu valimistel saadi parlamendis kaheksa kohta. Pärnumaal oli Vabaerakond oma nimekirjaga väljas, ent 0,5263 kvooti näitas, kui kaugele jäädi parlamendi mandaadist.

Vabaerakonda võiks nimetada kriitiliselt mõtlevate intelligentide parteiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles