Tules hävinud metsaonni põlemist asus uurima politsei

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopra Tare metsaonn enne põlengut.
Kopra Tare metsaonn enne põlengut. Foto: RMK

Politsei alustas kriminaalmenetlust riigimetsa majandamise keskusele (RMK) kuuluva Kopra tare põlengu suhtes, nimelt hävis see augusti lõpus tules sel aastal juba teist korda.

Eile algatati asja rikkumise ja hävitamise paragrahvi alusel kriminaalmenetlus selles, et Saarde vallas Sigaste külas põles 29.–30. augustil RMK metsaonn.

Praeguse seisuga on teada, et tegemist ei olnud süütamisega, vaid, nagu haldaja tookord ütles, oli kohapeale jäetud hulganisti tühje alkoholipudeleid ja tühi autotulekustuti, mispärast arvas ta, et tulekahju tekkis tõenäoliselt tulega hooletult ümberkäimise tõttu.

Kuna tegemist oli sel aastal juba teise põlenguga ja teoga tekitati varalist kahju ligikaudu 7000 eurot, ei plaani RMK majakest taastada.

Sotsiaalmeedia lehel "Märgatud Kilingi-Nõmmes" on jagatud teadet, milles lubatakse tulekahju tekitanuteni viiva info eest 500eurost preemiat ja samuti soovitakse korraldada metsaonni asukohas Kopra tare taastamise mõttetalgud.

Võõra asja rikkumise või hävitamise eest, kui sellega on tekitatud suur kahju, karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles