Põhjala raamatunädalal nauditi ettelugemist

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjamaade raamatunädal Metsapoole koolis.
Põhjamaade raamatunädal Metsapoole koolis. Foto: Erakogu

Pühapäevani kestvast traditsioonilisest üle-eestilisest Põhjala raamatunädalast võtsid osa Pärnumaa lapsed ja õpetajadki, raamatunädala lõpetas ettelugemise pärastlõuna Pärnus villa Artises.
 

Et raamatunädala üheks eesmärgiks on innustada inimesi raamatuid lugema ja mõtisklema loetu üle, andsid nädala korraldajad Lõpe, Koonga ja Metsapoole väikekoolidele ülesandeks valida välja laste lemmiklood ja iga 1.-4. klassi julgemad lapsed lugesid koolikaaslastele neid ette.

“Hea meel oli tõdeda, et lapsed lugesid väga hästi ja väitsid, et lugemine pole neile sugugi vastumeelt,” rääkis raamatunädala üks korraldajaid Pärnus Viivika Orula. “Eriti armas oli Lõpe kooli raamatupesa, ja Metsapoole kooli kirjandusöö on õpilaste hulgas väga soositud.”

Lugemisnippe ja tagasisidet andsid projekti eestvedaja Kersti Liiva maavalitsusest ja Mart Tõnismäe Pärnu Kunstide majast. “Palju elevust tekitas Mart Tõnismäe ette loetud lugu, millega ta ise kunagi algklasside lugemisvõistlusel üles astus,” ütles Orula.  

Kokku osales maakonnas selle projekti raames 54 last ehk Lõpe, Koonga ja Metsapoole kooli kõik algklassiõpilased.

Põhjala raamatunädala lõpetas Pärnus villa Artises ettelugemise pärastlõuna, kus osales 23 kolmandate-neljandate klasside õpilast Kuninga tänava ja Vanalinna põhikoolist, vabakoolist, Koidula  ja Ülejõe gümnaasiumist.

Lugejaid hindasid teist aastat järjest Rein Laos ja Mart Tõnismäe ning žürii uue liikmena Kersti Liiva. “Lapsed said hulganisti õpetussõnu ja siira tunnustuse, sest kohal olid tõesti väga head lugejad,” lausus Orula.

Tänavu 14.-20. novembrini toimuv Põhjamaade raamatunädal on juba 15. ja teema on seekord "Huumor Põhjalas". Nädalat toetab Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindus ja Europa Direct. Järgmine Põhjala raamatunädal tuleb novembris 2012.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles