Galerii: kolm Pärnu Sadama korvpallurit tegid Eesti koondises debüüdi: kes paistis silma, kes jäi hätta?

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2019. aasta maailmameistrivõistluste valiksarjaks valmistuv Eesti korvpallikoondis võõrustas Tartu ülikooli uhiuues spordihoones kontrollmängus Belgiat ja pidi külalismeeskonna 98:60 paremust tunnistama. Eesti kümneliikmelise koondise eest tegid debüüdi Pärnu Sadama mängijad Mihkel Kirves, Saimon Sutt ja Karl-Martin Kask.

Esimene veerandaeg: 

Kirves kuulus koos Kregor Hermeti, Indrek Kajupanga, Kristian Kullamäe ja Rain Veidemaniga algkoosseisu ning kattis esimesest minutist peale vastaste väledat mängujuhti Beye Tabut. Kui mängitud oli neli minutit, näppas Kirves Tabult palli ja surus kiirrünnakus palli pealt, veaga! Kahjuks läks vabavise mööda. Viis minutit mängitud, vahetati üks Pärnu mees teise vastu: Sutt sisse, Kirves välja. 

3.16 esimese veerandi lõpuni: Emmanuel Lecomtet kattev Sutt jäi kolmepunktijoone taga vastastest liialt kaugele ja belglane põrutas peale, vise läks mööda, kuid 23aastane Pärnu viskav tagamängija tegi talle vea. Lecomte pani kolmest kolm.

24 sekundit veerandi lõpuni: Sutile tehti läbimurdel viga ja mees pääses vabaviskejoonele. Samal ajal tuli mängu Kask. Sutt sopsas mõlemad vabakad.

Esimene veerandaeg Belgiale 30:23. 

Teine veerandaeg: 

Alustasid nii Sutt kui Kask. Kasel tekkis kohe hea võimalus punktid kirja saada, kuid hakkas liialt kaitset kartma ja viskas ebalevalt korvi alt mööda. Kaitses maadles Sadama 208sentimeetrine keskmängija vastaste jõulise tsentri Khalid Boukichouga, kes avapoolajaga kogus 14 silma. Tõsi, enamiku neist viskas ta Hermeti vastu. 

Viis minutit poolaja lõpuni: Kask pani võimsa kulbi, kuid järgneval rünnakul jättis rünnakuaja lõppedes korvi alt viskamata ja söötis välja. Hetk hiljem vahetati Kask välja ja mees suundus vahetuspingile, raputades pead. Tundus, et ta ei jäänud oma panusega rahule. 

Poolaeg Belgiale 53:39.

Kolmas veerandaeg: 

Nii nagu avapoolajalgi alustas Kirves algkoosseisus ja kattis vastaste mängujuhti, seekord Lecomtet. Kohe teise poolaja alguses paistas ta silma: võttes kaitses lauapalli, tormas ta rünnakule ja andis Jaan Puidetile resultatiivse söödu. Hetk hiljem tegi Kirves hea läbimurde ja teenis kaks vabaviset, tabades neist mõlemad. 

Viis minutit veerandi lõpuni: Hermet teenis neljanda vea ja Kask tuli asemele ning andis kohe ilusa resultatiivse söödu Puidetile. Veerandi lõpus viskas Kask rünnakuaja lõppedes palli vastu lauda ja järgmisel rünnakul tegi ründajavea. Ainsa eestlasena polnud kolmanda veerandaja lõpuks punkte kirjas just Kasel.

Enne viimast veerandaega juhtis Belgia 72:51.

Neljas veerandaeg: 

Pärnakatest alustasid Kask ja Sutt. Veerandi alguses sai Kask kirja teise pallikaotuse ja lasi kaitses veaga ära panna. Neljas viga viis ta pingile. Kuigi viimasel veerandil pääsesid platsile kõik kolm pärnakat, skooris neist vaid Kirves, kes tabas kahese ja kaks vabakat.

Pärnakate statistika: 

Kirves kogus pea 23 minutiga kaheksa silma (kahepunktivisked 2/3, kolmesed 0/1, vabavisked 4/5), võttis kolm lauapalli, jagas kaks resultatiivset söötu ja tegi kaks vaheltlõiget.

Sutt mängis 13 ja pool minutit: kaks punkti (3 p 0/1, vv 2/2) ja üks resultatiivne sööt. 

Kasel jäi 15 ja poole minutiga punktiarve avamata (2 p 0/4), kuid hankis viis lauapalli, jagas kaks resultatiivset söötu ja pani ühe kulbi. 

Kirves ei nõustunud pärast mängu reporter Karl Rinaldo ütlusega, et ta mängis hästi. "Ei ole nõus, kõvasti jäi puudu. Mingit erilist tunnet sees polnud [Eesti koondise eest mängida], proovisin mängida oma mängu," rääkis Eesti meistriliiga mullune parim kaitsemängija. "Meie mäng ei klappinud kuidagi: kaitses ei saanud pidama ja ründelaud oli kohutav. Vastased said palju lihtsaid punkte. Peame homseks mänguks omad järeldused tegema." 

Kolmest pärnakast paistis enim silma Kirves, kes hakkis kaitses lühikesi mängujuhte ja oli rünnakul terav. Efektiivsusnäitaja oli tal 12, mis jäi eestlastest alla vaid Veidemanile (13). Kask jäi endast jõulisemate vastaste vastu hätta, kuid pani vägeva bloki ja andis paar ilusat resultatiivset söötu. Sutt tegi vaid ühe viske ega jäänud millegagi silma.

Ühtegi halba sõna ei saa Sadama mängijate kohta öelda, sest nad mängisid esimest korda Eesti koondises ja sellisel tasemel. Juba homme avaneb neil Rakveres uus võimalus sama vastase vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles