Endla sammassaalis avatakse klaasikunstnike näitus

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suuremõõtmeline klaasikunst. Foto on illustratiivne.
Suuremõõtmeline klaasikunst. Foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi

Klaasikunstnike 1970.–1980. aastatel loodud kaheksast monumentaalteosest koosnev näitus keskendub avaliku ruumiga seotud töödele nagu Viru hotelli laekompositsioon.

Järgmisest reedest, 14. septembril kell 16 näevad huvilised Pärnu Endla sammassaalis Aet Andresma-Tamme ja Mare Soovik-Lobjaka väljapanekut “Klaas. Betoon. Ruum”.

Kunstnike esimene ühisprojekt oli Viru hotelli teise korruse restorani laekompositsioon (1972), mis koosnes ligikaudu 8000 peenikesest klaastorust. Ülalt valgustatud tuhanded torud jätsid funktsionaalses ruumis hapra ja õhkkerge mulje.

Omaette grupi moodustavad näitusel tööd, kus uuritakse monumentaalkunsti piire lihtsat moodulit kombineerides ning kasutades koos värvi ja uuendusliku tehnoloogiaga. Kunstnike töödes tõusevad esile nende kindlakäeline suhe kompositsiooni ja värvi ning teoste konstruktivistlik keel, millele loob tausta 20. sajandi keskpaigas domineerinud käsitlus universaalsetest plastilistest väärtustest.

Näitus jääb avatuks 7. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles