Pärnu linnavalitsus on hädas Lastepargi vee värvijaga

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Lastepargi purskkaevu pandud sinine värvaine ummistab purskkaevu filtreid ja rikub pumpasid.
Pärnu Lastepargi purskkaevu pandud sinine värvaine ummistab purskkaevu filtreid ja rikub pumpasid. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus on hädas tundmatuga, kes Lastepargi purskkaevu paneb mingit geeljat ainet, et vesi siniseks muutuks.

„Sinine vesi ja tulipunase tuled,“ kirjeldas linnaaednik Anu Nurmesalu eile õhtul pargis avanenud vaatepilti.

Nurmesalu sõnutsi pandi sinist värvainet Lastepargi purskkaevu paaril korral juba eelmisel aastal, kuid tänavu on see pidevaks muutunud. „Teistes linnades pidi ka olema. Võib-olla on need sinised Domestose tabletid, võib-olla midagi muud, täpselt ei oska öelda,“ rääkis linnaaednik.

Geeljas lisand tekitab rasvase kihi, mis ummistab purskkaevu filtreid ja rikub pumpasid. „Kui see nii jätkub, pole lastel enam midagi vaadata. Purskkaev on kellegi lolluse tõttu rikkis,“ tõdes linnavalitsuse linnavara- ja heakorrateenistuse juhataja Karmo Näkk.

Pärnu linnavalitsus palub inimestel, kes värvaine panijat märkavad, sellest linnavalitsuse infotelefonil 15505 või 444 8200 teada anda. Oodatud on ka e-kirjad meiliaadressil anu.nurmesalu@parnu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles