Mess tutvustab pulmavalssi ja kängurusaapatreeningut

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Messil on võimalik tutvuda maakonna huvikoolide, spordiklubide ja teadusmajade pakutavate ringidega ning kohapeal registreeruda.
Messil on võimalik tutvuda maakonna huvikoolide, spordiklubide ja teadusmajade pakutavate ringidega ning kohapeal registreeruda. Foto: Madis Sinivee

Homme toimub Pärnu Kaubamajakas järjekordne huviringide mess Huvikas. Üritus, mis kasvas välja soovist ühendada huvitegevuse otsijad ja pakkujad, aitab lastel ja noortel tutvuda Pärnumaal pakutavate vaba aja veetmise võimalustega. Korraldaja Piret Hallik-Sassi sõnutsi tuleb üritusele ligikaudu 50 spordi-, käsitöö-, muusika-, kunsti-, loodusharidus- ja tehnikaringi.

“Laps näeb oma silmaga, millega Pärnumaal on võimalik tegelda, ja saab oma nahal järele proovida, mis meeldib, sobib ja haarab,” rääkis korraldaja. Noored ja lapsevanemad tutvuvad maakonnas pakutavaga ühes kohas ja valivad just enda huvidele ja võimetele vastavad tegevusalad.

Laps näeb oma silmaga, millega Pärnumaal on võimalik tegelda, ja saab oma nahal järele proovida, mis meeldib, sobib ja haarab.
Piret Hallik-Sass

Kohal on eelmistel aastatel osa võtnud noorte vabaajakeskus, Janne Ristimetsa tantsustuudio ja JJ-Street tantsukool, rahvatantsuansambel Kajakas, Pernova hariduskeskus, muusika- ja spordikool ning karate- ja maadlusklubid.

Tänavune mess tutvustab aga mitut uut tegevusala. Näiteks on kohal Klubi26, mis esitleb kängurusaapatreeningut, jalgpalliklubi Poseidon ja trikijalgpallur Eno Lints ning Ameerika saatkonna rahvusvahelise hariduse osakond, mis kõneleb õpilasvahetusest.

“Huvitegevusel on väga suur roll laste ja noorte arengus ning see aitab ennetada olukorda, kus noored ajaviitmiseks seiklevad kaubanduskeskustes või koonduvad kampadesse ja satuvad halvale teele,” arvab Hallik-Sass. Korraldaja usub, et mess võib lapsed elukutsenigi juhatada.

Kuigi mess on eelkõige mõeldud noortele, pakuvad paljud ringid ja koolid põnevat täiskasvanutelegi. Messi vanematele külalistele tutvustatakse keeleõppe ja sporditegemise võimalusi. Dancelines kutsub näiteks pulmavalsile.

Huvikas algab keskpäeval ja jääb avatuks kella 17ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles