Sügislaat kostitab tatramee ja kaltsuvaipadega

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seltsi õuel pakutakse käsitööna valmistatud hoidiseid ja küpsetisi, sealhulgas kuivatatud mustikad, koduahjus küpsetatud leib-sai ja tatramesi. 
Seltsi õuel pakutakse käsitööna valmistatud hoidiseid ja küpsetisi, sealhulgas kuivatatud mustikad, koduahjus küpsetatud leib-sai ja tatramesi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu aianduse ja mesinduse selts peab täna Allika tänava õuel käsitöö- ja hoidistelaata, mille käigus selgub parima hoidise-küpsetise valmistajagi. Kontserte annavad seltsi oma lauljad-tantsijad-pillimängijad.

Maja õuel pakutakse kuivatatud mustikaid, tatramett, alpakavillast kindaid ja koduseid leiva- ja saiapätse. “Mina võtan osa ema kaltsuvaipadega,” rääkis seltsi juhataja ja päeva korraldaja Terje Ojaste, kelle hinnangul kogunevad sügismurule nii Pärnu kui naabermaakondade tublid hoidiste valmistajad ja küpsetajad ning näputöö tegijad.

Sügislaat on avatud kauplejatele ja ostjatele, kes soovivad pakkuda ja osta kohalike valmistatud maitsvaid hoidiseid ning kapi nurka seisma jäänud kootud sokke.

Küpsetisi-hoidiseid hindab lastest koosnev žürii. “Lapsed on otsekohesed ja ütlevad, kui miski ei maitse,” naljatas Ojaste, kelle kinnitusel tutvused ei aita võistlust võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles