Pärnus selgub laulupealinn

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupealinna kandidaadiks on jäänud veel Kärdla ja Kohtla-Järve. Võitja selgub täna õhtul. Foto on illustreeriv.
Laulupealinna kandidaadiks on jäänud veel Kärdla ja Kohtla-Järve. Võitja selgub täna õhtul. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna õhtul selgub Pärnus muusikasaate „Laulupealinn“ võitja, kellele kuulub ihaldusväärne tiitel ja 20 000 eurot kohalikuks heategevuseks. Finaalis on Kärdlat esindav Ott Lepland ja Kohtla-Järve au kaitsev Tatjana Mihhailova.

Telesõu finaal jõuab televaatajateni Pärnu kontserdimajast. Nii Tanja Mihhailova kui Ott Lepland lubavad vägevaid muusikalisi etteasteid selle nimel, et võit just oma kodukohta viia. Mõlemad lauljad lähevad võistlustulle kolme lauluga, mis tulevad esitusele nii vanade kui uute partneritega.

Ott Leplandiga tulevad lavale Kõpu kitarristid ja Eesti rokilegendid Riho Sibul ja Jaanus Nõgisto. Mehed rokivad Metallica looga „Enter Sandman“.
 
Koos Leplandiga astub püünele veel tema tädipoeg Karl-Erik Tamme. Juba korra võitsid nad televaatajate südamed Rihanna looga „Russian Roulette“, kuid poiste sõnul kõlab lugu finaalis veel võimsamalt.

Ott kutsus endaga saatesse taas Kärdla ühisgümnaasiumi segakoori, kellega kantakse ühiselt ette René Eespere laul „Ärkamise aeg“.

Tatjana Mihhailova trump on tants. Ta on Eestis üks väheseid artiste, kes suudab laval ühendada laulu ja tantsulise liikumise, pakkudes publikule professionaalset meelelahutust. Lauljatar kutsus finaali Ida-Virumaa ühe tugevama tantsukollektiivi „Radost“. Kohtla-Järve girlpower'it näeb ja kuuleb Beyoncé loos „Who Run The World“.

Koos Mihhailovaga esineb Pärnus Iisaku segakoor, kellega lauldakse Ike & Tina Turneri lugu „River Deep, Mountain High“.

Mihhailovale assisteerib täna veel perekond Räitsak, kellega tuuakse kuulaja ette laul, „Mu süda, ärka üles“.

Ekspertidena kommenteerivad finaaliesitusi Anne Veski, Ivo Linna ja Ženja Fokin.

„Laulupealinna“ võitja selgub rahva soovil telefonihääletuse tulemusena.

Saate võidu korral soovib Ott taastada 2008.aasta tulekahjus hävinud Kärdla laululava. Tanja toetab saate võidu korral aga Kohtla-Järve lastekodu. Võidusumma võimaldaks lastel puhata eesti peredes, et õppida eesti keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles