Elutarkuse jagajaile koidab neid väärtustav riiklik tähtpäev

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste keskkooli abiturient Marko Lõhmus on koduaias haardesse võtnud vanaema Helgi ja vanaisa Heinar Lõhmuse.
Häädemeeste keskkooli abiturient Marko Lõhmus on koduaias haardesse võtnud vanaema Helgi ja vanaisa Heinar Lõhmuse. Foto: Urmas Luik

Häädemeestel varjulise aia rüppe jääb nagu kahest tükist kokku ehitatud silikaatmaja, selle vanem ja madalam osa on Helgi Lõhmuse vanematekodu, millest ta läks pealinna kaubanduskooli ja naasis kodukohta. Uuemas ja kõrgemas pooles toimetab kaptenist poeg Veljo Lõhmus, kes merelt maale saades ennast perele ja vanematele pühendab.

Veljo vanemaid tunnevad häädemeestelased hästi, sest isa Heinar Lõhmus töötas 46 aastat Häädemeeste keskkoolis õpetajana ja ema Helgi toimetab kuldses pensionieaski alevi keskses toitlustuskohas trahteris Magic, mis on pereettevõte. Aga vast eelnevast tähtsamgi on see, et Helgi ja Heinari kontole saab kanda kolm last, üheksa lapselast ja kolm lapse­lapselast.

Pojapoeg Markusel on tunnid läbi, tema on Häädemeeste keskkooli lõpuklassis ega tea täpselt, mida edasi õppima läheb. Ent ­seda arvab ta küll päris kindlalt, et vanavanemate päeva on vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles