Kartuses kaotada telefon, kaotakse ise

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui oled metsas ­eksinud, ei tasu Pärnu politseijaoskonna piirkonnapolitseiniku Rauno Lensmendi sõnutsi peljata helistamist hädaabinumbril. “Kui oled eksinud, oledki ­tõeliselt ­hädas,” märkis ta.
Kui oled metsas ­eksinud, ei tasu Pärnu politseijaoskonna piirkonnapolitseiniku Rauno Lensmendi sõnutsi peljata helistamist hädaabinumbril. “Kui oled eksinud, oledki ­tõeliselt ­hädas,” märkis ta. Foto: Mailiis Ollino

Eile otsis politsei Pärnus metsa seenele läinud 79aastast Vaiket, kes ei võtnud kaasa mobiiltelefoni ja kelle kadumine avastati alles järgmise päeva hommikul. Sügisandide valmimise aeg on käes ja see meelitab üha enam inimesi metsa korjeretkele. Seoses sellega tuleb looduses äraeksimist ette sagedamini.

Üldjuhul ei lähe keegi metsa sellise mõttega, et ta võiks ära eksida. Seega, eksimise korral kasuks tulevaid abivahendeid enamasti kaasas pole. Pärnu politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Rauno Lensment sõnas, et sageli jäetakse mobiiltelefongi koju, kuna kardetakse, et teine ära kaob. Ja siis tuleb välja, et kaotsi minnakse hoopis ise. “Eksija ja hätta sattuja on tavaliselt see, kes on endas liiga kindel,” märkis Lensment.

Lääne prefektuuri operatiivjuht Margo Peters kinnitas eilse kohta sama: otsinguid raskendas asjaolu, et Vaikel ei olnud kaasas telefoni ja politsei ei saanud tema asukohta määrata ega otsinguala täpsemalt piiritleda. Kuna poeg oli autoga ta metsa äärde viinud, oli vähemalt teada umbkaudne piirkond, kust otsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles