Galerii: kunsti suurprojekt jõudis Pärnu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva kunstiprogramm saatis Flo Kasearu Pärnu Koidula muuseumi selle argielu jälgima. Mis sellest sündis, näeb täna õhtul samas majas avatud näitusel “Vana-vana-vana-vana-paberinirk”.

Muuseumis juba olevat võimendades või ümber mängides loob Kasearu püsiekspositsiooni uue teekonna, mis annab külastajale võimaluse tutvuda mitte üksnes Lydia Koidula elu ja loominguga, vaid muutuda tähelepanelikumaks sellegi suhtes, kuidas muuseum seda lugu esitab ja mis võimalused oleksid narratiivi jätkata. Teinud on ta seda muuseumile omasest ametlikust ja väärikast loo esitusest tunduvalt mängulisemalt ja humoorikamalt.

Nii juhib Kasearu tähelepanu sellele, et inimeste elu ongi tihtipeale palju mitmetahulisem, kui pärast nende surma rajatud heroiline isikumuuseum laseb paista.

Näitus sai teoks suurprojekti “Kunstnikud kogudes” raames, selle käigus paluti kümnel kunstnikul tutvuda Eesti kümne väikemuuseumi koguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles