Droonivideo: sõudebaasi vana elling kaob linnapildist

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalal Rääma tänava ääres Pärnu sõudeklubis tööd alustanud ehitajad on jõudnud lammutustöödega nii kaugele, et vana elling on linnapildist kadunud.

Vana spordikeskuse asemele kerkib arhitektuurivõistluse võidutöö “Vesilik” alusel moodne sõudebaas.

Ehitaja plaanib lammutamise lõpetada selle kuu lõpuks ja kohe alustada vundamenditöödega.

„Kuna hoone struktuur on üsna lihtne, siis peaks aastavahetuseks olema uus sõudebaas valmis," loodab sõudeklubi presidendi Toomas Rapp.

Pärnu sõudeklubi ja riigihankekonkursil ainsana osalenud Pärnu REV Ehitus OÜ sõlmisid lepingu, mille kohaselt ettevõte ehitab 470 868 euro eest aasta lõpuks esmalt välja ellingu kuus löövi platsidega. Rapi sõnutsi jääb esialgu rajamata kaks löövi, mis mõeldud treenerite kaatritele ja rajatähistele.

Välitreeningud jätkuvad ja sõudepaate hoiustatakse seni ajutistel riiulitel töökojahoones ja sõudebaasi alal.

Rääma sõudekeskuse arhitektuurikonkursi võitis ideekavand “Vesilik”, mille autorid on Karli Luik, Johan Tali, Kirke Päss, Mae Köömnemägi ja Harri Kaplan arhitektuuribüroost Molumba OÜ.

Rääma sõudekeskuse arhitektuurikonkursi võitis ideekavand “Vesilik”, mille autorid on Karli Luik, Johan Tali, Kirke Päss, Mae Köömnemägi ja Harri Kaplan arhitektuuribüroost Molumba OÜ.
Rääma sõudekeskuse arhitektuurikonkursi võitis ideekavand “Vesilik”, mille autorid on Karli Luik, Johan Tali, Kirke Päss, Mae Köömnemägi ja Harri Kaplan arhitektuuribüroost Molumba OÜ. Foto: Arhitektuuribüroo Molumba OÜ

Uueneva sõudebaasi esimese etapi teises järgus valmib peahoone esimene osa, milleks klubi kavatseb korraldada tuleva aasta alguses riigihanke. Ehitusajaks on kavandatud aasta, mille järel loodetakse lisarahastusega püsti panna peahoone tribüünidega.

Mullu oktoobris allkirjastasid Pärnu linnavalitsus, kultuuriministeerium ja MTÜ Pärnu Sõudeklubi ühiste kavatsuste protokolli, mille alusel valmivad sel ja järgmisel aastal sõudekeskuse elling ja peahoone esimene järk, mille kogumaksumus on kuni 2,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles