Elektroonsete liiklusmärkide juhtimissüsteemi valmimine lükkub uude aastasse

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektroonse liiklusmärgi testimine Papiniidu sillal.
Elektroonse liiklusmärgi testimine Papiniidu sillal. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Via Baltica äärde paigaldatud elektroonsed liiklusmärgid on Pärnus juba osaliselt töös, ent süsteemne täismahus märkide juhtimine lükkub järgmise aasta algusesse.

Maanteeameti liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa ütles, et Pärnumaa muutuva teabega märke saab praegu juhtida käsitsi maanteeameti liiklusjuhtimiskeskusest. „Töökorras ei ole veel Ikla infotabloo, kus elektriliitumise valmimine on viibinud,” lisas ta.

Süsteemne täismahus märkide juhtimine hakkab Vaikmaa sõnade järgi tööle siis, kui hangitav liiklusjuhtimissüsteem valmib. „See peaks toimuma eeldatavasti järgmise aasta esimeses kvartalis,” ütles ta.

Varasemate plaanide järgi pidi süsteem töökorda saama selle aasta jooksul.

Pärnumaal on Via Baltica ääres neli hoiatus- ja kiirusmärgi kombinatsiooniga tablood Papiniidu sillal ja muutuva teabega tabloo Raekülas ja Saugas.

Muutuva infoga elektroonsed liiklusmärgid paigaldatakse Tallinna–Pärnu–Ikla maanteele projekti „Smart E67” raames, selle eesmärk on vähendada sõiduaega ja teeolusid arvestades muuta liikluskeskkond turvalisemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles