Tarandi hoogne valimispiruett (1)

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarandi aeg riigikogu kandidaadina Pärnumaal hakkab jooksma hetkest, kui president valimised välja kuulutab.
Indrek Tarandi aeg riigikogu kandidaadina Pärnumaal hakkab jooksma hetkest, kui president valimised välja kuulutab. Foto: Mailiis Ollino

Indrek Tarand on Euroopa mees, aga kui pannakse kokku tugev kohalik toetusmeeskond, pole kahtlust, et ta jõuab ennast kurssi viia ka Pärnumaa teemadega. Kuigi riigikogulasel ei lasu otsesõnu kohustust oma valimisringkonna eest väljas olla, peaks meie sõnum kandidaatidele olema: kui ringkonna murede asemel huvitab vaid mandaat, paluks mitte tülitada. Sotsidega on Pärnumaalt sellinegi kogemus olemas.

Tarand korjab Pärnumaal mandaadijagu hääli kindlasti, iseasi, kas tema tuules pääseb veel keegi riigikokku. Mingit mõju avaldab kindlasti Tarandi senise kuvandi purunemine. Tean inimesi, kes on varem tema poolt hääletanud, sest tegemist oli üksikkandidaadi ehk “vaba mehega vabal maal”. “Intellektuaalselt kõige huvitavam pakkumine” tõi Tarandi sotside rüppe ja vaba mehe poolt hääletanud talle enam oma häält ei luba. Ja me ei tea, kui palju võib Pärnumaal selliseid valijaid olla.

Tsareevitš on jõudnud teede hargnemiskohta, kuid iga rajaga on seotud oma “aga”.
Kalev Vilgats,
arvamustoimetaja

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles