Videomeenutus: 68 elu röövinud metanoolitragöödiast möödub 17 aastat

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

17 aastat tagasi tabas Pärnut tragöödia, kui metanooli joomise tagajärjel suri 68 ja püsivaid tervisekahjustusi sai 43 inimest.

Pärnu metanoolitragöödia oli Pärnu linnas ja maakonnas 9. septembril 2001 alanud ja mitu päeva kestnud inimeste massiline mürgitamine metanoolist valmistatud salaviinaga. Pärnu metanoolitragöödia tagajärjel hukkus 68 inimest, 43 invaliidistus.

6. septembril 2001 varastasid AS Baltfeti töötajad 17aastane Deniss Pletškin ja 18aastane Robert Petrov Suigust Baltfetist kümme 200-liitrist metanoolivaati. Varguse oli tellinud AS Maseko 34aastane laadija Sergei Maistrišin. Vaadid viidi väikebussiga ära ja peideti Tahkuranna valda Maistrišini vanematekoju. Hiljem asendas Petrov Baltfeti territooriumilt varastatud vaadid kümne tühja nõuga. Maistrišin müüs metanooli piirituse pähe Pärnu salaviinakaupmehele Aleksandr Sobolevile, kes maksis kauba eest 76 000 krooni.

9. septembri varahommikul sai Pärnu politseikorrapidaja teate, et Liiva tänava ühiselamus on 58aastane naine surnud. Varsti hakkas politseikorrapidajale laekuma teateid üha uutest hukkunutest ja mürgitatutest nii Pärnu linnas kui maakonnas.

Tuletame 17 aasta taguseid sündmusi meelde kaks aasta tagasi valminud videomeenutusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles