Reformijärgne värske pilt tulevikku

Heiki Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Janek Mäggi jõuab enne valimisi maakonnavisiitidega parasjagu pidi ette saada, millised on haldusreformi tagajärjed ja kuidas see mõjutas maakondi. Pildil on minister Pärnumaal Trimtexis.
Riigihalduse minister Janek Mäggi jõuab enne valimisi maakonnavisiitidega parasjagu pidi ette saada, millised on haldusreformi tagajärjed ja kuidas see mõjutas maakondi. Pildil on minister Pärnumaal Trimtexis. Foto: Mailiis Ollino

Saatsime omavalitsustele ja koostööpartneritele uuendatud arengustrateegia “Pärnumaa 2035+” eelnõu lähiaastate tegevuskavaga, mis avalikustatakse SA Pärnumaa Arenduskeskuse (SAPA) ja Pärnumaa omavalitsuste liidu (POL) veebilehel. Nagu varemgi on koostöö Pärnumaal tulemuslik ja valminud materjal esimene omasugune riigis. Loodetavasti ei jää kvaliteet alla kiirusele.

“Pärnumaa 2035+” ja selle tegevuskava aastateks 2019–2023 (2025) koostamisel on lähtutud kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse muudatustest, mis näevad ette, et haldusreformi ja maavalitsuste kaotamise järel on omavalitsusüksuste ühine ülesanne kavandada maakonna arengut ja viia plaanid ellu.

Koostamisel järgisime rahandusministeeriumi juhendit ja soovitusi, aga “Pärnumaa 2035+” uuendamine ei alanud tühjalt kohalt. Selle eelkäijad on “Pärnumaa ettevõtluse arengustrateegia”, “Pärnumaa strateegia 2010” ja strateegia “Pärnumaa 2030+”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles