Galerii: Tervise Paradiis ehitab läbi õue rõngatoru

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalal jõudis Pärnu Tervise Paradiisi õuele 49 tükki uuest rõngaga laskmise liutorust, mida praegu monteeritakse, et järgmisel kuul saaks lõbujanused sealt juba alla tuhiseda.

Tervis Spaa Grupi juhatuse liikme Jaan Ratniku sõnutsi on liutoru 100 meetri pikkune, olles veekeskuse siiani pikimast liurennist kümmekonna meetri jagu pikem. Stardi ja finiši kõrguse vahe on kaheksa meetrit.

Kui senised Tervise Paradiisi liutorud olid valdavalt rennid (välja arvatud must toru), siis valmiv atraktsioon on kinnine ja selles saab lõbusõitu teha kummirõngaga nii üksi kui kahekesi.

Uus liurada ehitatakse läbi õue, start ja finiš asuvad hoones.“Toru on uudsest kahekihilisest plastist, mille vahele on soojakadu vähendamiseks paigaldatud isolatsioonikiht – seda tehnoloogiat on maailmas kasutatud alles paar aastat,” märkis Ratnik. Toru on seestpoolt varustatud valguse- ja heliefektidega.

Eelmisel nädalal jõudis Pärnu Tervise Paradiisi õuele 49 tükki uuest rõngaga laskmise liutorust, mida praegu monteeritakse, et järgmisel kuul saaks lõbujanused sealt juba alla tuhiseda.
Eelmisel nädalal jõudis Pärnu Tervise Paradiisi õuele 49 tükki uuest rõngaga laskmise liutorust, mida praegu monteeritakse, et järgmisel kuul saaks lõbujanused sealt juba alla tuhiseda. Foto: Mailiis Ollino

Juhatuse liikme jutu järgi tuli mõte liurada ehitada sellest, et mõnes Skandinaavia suuremas veepargis on selline atraktsioon hiljuti rajatud ja kliendid on uurinud, kas Pärnuski võiks see olla.

Veekeskuse kolm pikemat liurada on uue toru monteerimise ajal suletud.

Ratniku sõnutsi ehitatakse liutoru pärast uus stardiplatvorm ja laiem trepp, kus koos rõngaga liikuda saab.

Ratnik märkis, et uue liutoru läbilaskevõime on niisama suur kui veekeskuse senistel torudel kokku, sest selles ei pea ootama, et eelmine torrusukelduja jõuaks atraktsiooni lõppu. “Uude torru pääseb väiksemate vahedega,” lausus ta.

Peale uue liutoru laiendas Tervise Paradiisi vabaajakeskus suvel jõusaali, mis paikneb nüüd kahel korrusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles