Maksakasvajaga ja valudes rase pettus Pärnu EMOs (4)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naisega Pärnu haigla erakorralise meditsiini osakonnas tegelnud arst sai soovitusi, kuidas patsientidega paremini suhelda.
Naisega Pärnu haigla erakorralise meditsiini osakonnas tegelnud arst sai soovitusi, kuidas patsientidega paremini suhelda. Foto: Ants Liigus

Riskirase naine jäi ­enda sõnutsi valude käes kannatades Pärnu haigla erakorralise meditsiiniabi osakonna (EMO) ukse taha. Haigla väidab sisuliselt vastupidist ja järeldab, et tegu oli arsti ja patsiendi suhtlushäirega.

Ühel ööl pöördus EMOsse maksakasvajaga 20ndates eluaastates lapseootel naine, kaevates tugevate torkevalude üle maksapiirkonnas. Abi jäi aga Meelil (nimi muudetud) enda ütlust mööda saamata. “Mulle anti valida: kas kannatada uuringuga hommikuni, mil radioloog tööle tuleb, või minna keset ööd Tallinna,” rääkis ­naine.

Just Tallinna sõidu Meeli ette võttiski. See möödus naise jutu kohaselt valudes piineldes, kuid Ida-Tallinna keskhaiglasse jõudes tegeldi temaga kohe. Tehti analüüsid, ultraheli ja mis oluline: räägiti ja selgitati olukorda. “Õnneks oli sõbrannal võimalus mind keset ööd pealinna sõidutada. Aga mis oleks saanud siis, kui ma ei oleks saanud transporti? Kas oleksingi jäänud abita?” väljendas naine pettumust.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles