Motospordifännid nautisid krossirajal põnevaid vaatemänge

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eliitklassi krossimehed sööstavad Pärnu lennuvälja motopargi rajale.
Eliitklassi krossimehed sööstavad Pärnu lennuvälja motopargi rajale. Foto: Rauno Kais

Läinud nädalavahetusel kihutasid Pärnu lennuvälja motopargi krossirajal mehaanikute mitteametlikel maailmameistrivõistlustel murutraktorite taltsutajad, Eesti tippklassi võidusõitjad ja nende abilised.

Meeleoluka spordipeo juhatas esimese võistluspäeva õhtul sisse ligemale poolteist tundi kestnud enduuro, kus auhindu jagati kolmes arvestuses. Eliitklassis hõivasid pjedestaali maailmameistrivõistluste kogemustega mehed: esikoha võitis Priit Biene, teiseks tuli Veiko Rääts ja kolmas Jüri Triisa. Hobiklassi konkurentsis osutus kiireimaks Jaanus Hugo Ermits, võitjale järgnesid Madis Pool ja Toomas Tomson. Klassis MMM mahtusid esikolmikusse Sten Salujõe, Raiko Elming ja Rando Välimets.

Teise päeva üks vaatemängulisemaid etendusi oli murutraktorite kross, mille võitis Rene Audova, teise auhinna teenisid Meelis Kask ja Lauri Siispool ning kolmandaks tuli Aigar Kattai.

Kunnide klassis, kus mõõtu võtsid Eesti krossiässad, tuiskas esimesena finišisse Jan Jakobson, kannul Triisa ja Karl Saat.

Õrnema soo tsiklitaltsutajate võidusõidul oli kiireim Teele Raja, järgnesid Loree Roots, Krissu Konoplitski, Agnes Võsanurm, Lisanne Lensment ja Kadri Ehamäe. Kärnatajate klassis kihutasid poodiumile Allan Laurimäe, Andrus Lomp ja Jaan Roosimägi.

Kõige nooremate motomeeste 50kuupsentimeetriste miniklassis võttis võidu Andero Vare, teise auhinna teenis Jan Koval ja kolmas oli Robin Arukase. Väikeste ässade võidusõidul oli parim Aston Allas, teise koha sai Romy Järvelaht ja kolmandaks tuli Leslie Puller.

65kuupsentimeetriste masinaklassi sõidu lõpetas esikohal Gregor Kuusk, teise auhinna sai Romeo Pikand ja kolmandana tuiskas üle lõpujoone Kevin Nõgesmaa. Juunioride 85kuupsentimeetriste klassis olid kolm kiiremat Karl Kutsar, Tristan Loob ja Andri Kutsar.

Ägedate mehaanikute võistlusel oli parim Tony Võsanurm, teiseks tuli Harri Kimmel ja kolmandaks Veiko Möldre. Tuusade sõidu võitis Heiki Toom, talle järgnesid Ruslan Zelenski ja Margus Maltsar. Meeste Open-klassis kihutas pjedestaali kõrgeimale astmele Henri Remma, teise auhinna teenis Markus Külaviir ja kolmas oli Kermo Oks.

Kahepäevasele krossile pani punkti konkurentsitihe meeskonnasõit, kus 36 tiimi hulgas võitsid Külaviir ja Henri Roosiorg. Teise koha said Carl-Markus Merits ja Jakobson ning kolmandaks tulid Peeter Koval ja Triisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles