Lõpe kooli õpilased avastasid rannaniite ja vee-elu

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalda ääres püüdsid lapsed kahvaga väikeseid vee-elanikke uurimiseks ja määramiseks.
Kalda ääres püüdsid lapsed kahvaga väikeseid vee-elanikke uurimiseks ja määramiseks. Foto: Merike Pikkmets

Lõpe kool külastas keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) toel Põhja-Läänemaal Silma looduskaitsealal Silma õpikoda. Õppekeskus asub Saunja lahe ääres keset rannaniite ja roostikke.

“Esmalt toimus pisematele õppeklassis tutvustav osa siinse lahe suurematest ja väiksematest vee-elanikest. Kalu tutvustati interaktiivse mängu abil,” rääkis Lõpe kooli õpetaja Merike Pikkmets.

Kalda ääres püüdsid lapsed kahvaga väikeseid vee-elanikke uurimiseks ja määramiseks. Suuremad said väga hea kogemuse kaldast veidi kaugemale parvetades uurimistööks veest materjali koguda. Saak rändas mikroskoobi alla, et tuvastada väga pisikeste putukate tunnuseid ja õppematerjali abil nende nimetus leida.

Marko Valker tutvustas õpilastele väikeste vee-elanike elu, tegevust ja toitumist.
Marko Valker tutvustas õpilastele väikeste vee-elanike elu, tegevust ja toitumist. Foto: Merike Pikkmets

“Põnevad olid kiilivastsed, mitmesugused ujukid, hooghännaliste- ja sääsevastsed,” rääkis Pikkmets, mis lastele enam huvi pakkus.

Osa õpilasi tutvus rannaniiduga, mida hooldavad mägiveised. Karjatamine soodustab putukate ja lindude elu rannaniitudel. Linnuvaatlustornist saadi hea ülevaate siinsetest rannaniitudest. Lindude ränne ei olnud veel alanud ja suuri linnuparvesid huvilised veel ei näinud, siiski pakkusid silmailu kaunid luigepered ja kuldnokaparve taevatants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles