Endla uus hooaeg: doktor Dolittle’ist Oliver Twistini

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla hooaja avab homme suures saalis “Kaarnakivi perenaine”.
Endla hooaja avab homme suures saalis “Kaarnakivi perenaine”. Foto: Siim Vahur

Pärnu Endla teatri juhid Roland Lees­ment ja Ingomar Vihmar tõdevad, et seljataha jäänud suure saali ehitus põhjustas läinud hooajal paraja loomingulise kaose, aga sellest sündis asju, millest ei oleks tahtnud nemadki ilma jääda. Ehituse venimiseta poleks Vihmar näiteks “Vedelvorsti” võib-olla kunagi lavale toonud ja sellest olnuks tal tagantjärele tuline kahju.

Peale “Vedelvorsti” ja muu juba repertuaari kuuluva toob algav hooaeg teatrisõprade ette nii põnevaid uuslavastusi – loomade keelt mõistvast doktor Dolittle’ist Oliver Twistini – kui uusi näitlejaid. Palju on kaasatud külalis­lavastajaid. “Ma võin vaid loota – seda ei saa ennustada –, aga potentsiaali, et see hooaeg huvitavaks ja kaasakiskuvaks kujuneb, on siin küll,” muheles Vihmar.

Esimesena kuu aja pärast esietenduva draama “Märter” lavastab Ervin Õunapuu. Marius von Mayenburgi kirja pandud lõbusast pahaendeliseks arenev lugu uurib, kui kaugele ulatub meie tolerants kokkupuutel ekstremismiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles