Kodusiidrisse passib maitserohelinegi

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Kuuleri sõnutsi võib praegu hakkama pandud siidrit küll jõulude paiku mekkida, kuid enamasti vajab jook pikemat käärimisaega.
Tiina Kuuleri sõnutsi võib praegu hakkama pandud siidrit küll jõulude paiku mekkida, kuid enamasti vajab jook pikemat käärimisaega. Foto: Mihkel Maripuu

Koduaia õuntest tehtavat siidrit võib asjatundja juhatuse järgi põnevamaks teha marjade, vürtside ja isegi maitserohelisega.

Pärnu Postimehele jagas kodusiidri valmistamiseks õpetust Eesti väikepruulijate liidu juhatuse liige ja paljude kodumärjukeseteemaliste retseptiraamatute autor Tiina Kuuler. Tema sõnutsi on sel hooajal valmivad sügisõunad kohe siidriks tehtavad, kuid talveõunad tuleks jätta nädalaks puhtasse ja kuiva kohta järelvalmima.

Õunamassi soovitab Kuuler purustada võimalikult peeneks: nii saab kätte rohkem mahla. Mahla tarbeks on vaja roostevabu või terve pinnaga emailanumaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles