Kodusiidrisse passib maitserohelinegi

Tiina Kuuleri sõnutsi võib praegu hakkama pandud siidrit küll jõulude paiku mekkida, kuid enamasti vajab jook pikemat käärimisaega.

FOTO: Mihkel Maripuu

Koduaia õuntest tehtavat siidrit võib asjatundja juhatuse järgi põnevamaks teha marjade, vürtside ja isegi maitserohelisega.

Pärnu Postimehele jagas kodusiidri valmistamiseks õpetust Eesti väikepruulijate liidu juhatuse liige ja paljude kodumärjukeseteemaliste retseptiraamatute autor Tiina Kuuler. Tema sõnutsi on sel hooajal valmivad sügisõunad kohe siidriks tehtavad, kuid talveõunad tuleks jätta nädalaks puhtasse ja kuiva kohta järelvalmima.

Õunamassi soovitab Kuuler purustada võimalikult peeneks: nii saab kätte rohkem mahla. Mahla tarbeks on vaja roostevabu või terve pinnaga emailanumaid.

Edasi lugemiseks:

Oled juba tellija? LOGI SISSEvõi

Maksetingimustega tutvumiseks mine www.zlick.it/kkk

Tagasi üles