Hirvela praagi silumine neelab üüratu summa (7)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirvela 8 tulekahju järel selgus, et ka ülejäänud 11s sama projekti järgi ehitatud majas esineb ehituspraaki ja seetõttu pole tuleohutusnõuded täidetud.
Hirvela 8 tulekahju järel selgus, et ka ülejäänud 11s sama projekti järgi ehitatud majas esineb ehituspraaki ja seetõttu pole tuleohutusnõuded täidetud. Foto: Mailiis Ollino

Tori vallavalitsus võttis hinnapakkumise, kui palju läheb maksma Hirvela elurajooni kõigi majade ehituspraagi kordategemine. Probleemseid sama projekti järgi valminud kolmekorruselisi maju on kokku 12, millest üks, Hirvela 8 põles läinud oktoobris kasutuskõlbmatuks.

Summa, mida arvutuste kohaselt arendaja ja ehitaja möödapanekute klaarimiseks vaja läheb, ulatub ühe maja kohta 100 000 euro kanti. Kuna korrastamist vajavaid hooneid on 11, ületaks ehitustöö maksumus miljon eurot. Kardetavasti peavad raha praagi parandamiseks välja käima korteriomanikud, keda igas majas on 13, ühtekokku 143 peret.

Vallaarhitekt Kristjan Kullerkannu sõnade kohaselt on ehitustöö kalkulatsioon siiski umbmäärane. “Tõenäoliselt saab hakkama odavamalt,” tähendas ta.

Põhiline probleem on Kullerkannu jutu järgi seotud majade tehnovõrkude šahtidega, mis ulatuvad esimeselt korruselt katuseni välja. Šahtide seinad ei vasta tulepüsivusnõudele. Sisuliselt tähendab see, et ühes korteris puhkenud tulekahju ja tekkinud suits saavad takistamatult majas laiali levida.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles