Käsipallurid püsivad tipus

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakad panid välja kolm tiimi – kõik tulid medalile.
Pärnakad panid välja kolm tiimi – kõik tulid medalile. Foto: Erakogu

Kui lõppenud käsi­pallihooajal saalis tõusid Pärnu noored legendaarsete väravpallilinnade Põlva, Tapa ja Viljandi kõrval pildile, jäeti nüüd märk maha rannaliivalgi.

HC Pärnu alustas Johanna Lepa juhendamisel 2015. aasta lõpus. Peagi liitus HC Tallinna tütarklubi treeneritiimiga ekskoondislane Toomas Heinla. Noored olid perspektiivikad, unistati meistritiitlist. Soov täideti juba kaks aastat hiljem, kui 2006. aastal sündinud poisid tulid 16 satsi seas Maarjamaa meistriks.

Nüüd, pärnakate teisel ranna­käsipalli meistrivõistluste hooajal tehti medalite arvestuses juba kübaratrikk, kui 2006. aasta tüdrukud võtsid kulla, 2007. aasta poisid hõbeda ja 2005. aasta noormehed pronksi. Meistrid selgusid kolme etapi kokkuvõttes.

Saalis ja rannas harrastatakse küll sama spordiala, kuid mängu iseloom on hoopis teistsugune. Mõistagi ei saa liival palli põrgatada. Mängitakse kiiruse ja osavuse peale, teha tohib ainult kolm sammu ja seejärel tuleb värava poole kõmmutada või sööta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles