Vägev: Endrekson ja Kuslap libisesid sõudmise MMil poolfinaali

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuslap ja Endrekson MMil.
Kuslap ja Endrekson MMil. Foto: Fred Killing

Eesti paarisaeru kahepaat valmistas Bulgaarias sõudmise maailmameistrivõistlustel meeldiva üllatuse, kui kvalifitseerus tugevast vahesõidust võitjana poolfinaali.

Tõnu Endrekson ja Kaur Kuslap pidid esialgse ajakava põhjal startima juba eile, ent ebavõrdsed tuuleolud sundisid korraldajaid pea kõiki sõite edasi lükkama.

Juba eelsõidus sai Eesti paar paadi liikuma ja näitas täna varahommikul vahesõiduski, et kooslus toimib ja spordisõpradel jagub tiimile kuhjaga põhjusi pöialt hoida.

Teises sõidus startinud Endrekson ja Kuslap pidid platseeruma vähemalt teiseks, ent hea sõit viis nad liidrina (6.21,19) homsesse poolfinaali. Järgnesid suure osa distantsist liidrina sõudnud ja samuti poolfinaali jõudnud norralased (6.22,79), C/D-poolfinaali kukkunud Ukraina (6.24,63), Itaalia (6.25,36) ja autsaider Zimbabwe (6.42,43).

Esimesest vahesõidust liikusid poolfinaali Šveits (6.18,06) ja Poola (6.19,29), kolmandast Prantsusmaa (6.17,5) ja Rumeenia (6.21,09) ning neljandast Iirimaa (6.16,96) ja Bulgaaria (6.20,15).

Juba eelsõidus tagasid pääsu 12 hulka Uus-Meremaa, Holland, Suurbritannia ja Saksamaa.

Poolfinaalid on kavas homme kell 9.19 ja 9.27. Mõlema sõidu kolm paremat pääsevad pühapäevasesse finaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles