Valitsus kinnitas Uulu ja Sauga teelõigu neljarealiseks ehitamise

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Via Baltica neljarealine tee Pärnus.
Via Baltica neljarealine tee Pärnus. Foto: Ants Liigus

Valitsus kinnitas tänasel istungil riigiteede teehoiukava uuenduse aastateks 2018–2022, mille kohaselt suureneb teehoiukava eelarve 113 miljoni euro võrra ja ehitatakse välja Via Baltica 2+2 teelõik Saugas ja Uulus.

“Uuenenud teehoiukava suurim kasv jõuab Pärnumaale, sest rahastatud saavad esimesed 2+2 lõigud Via Baltica teel Pärnu maakonnas. Just uute neljarealiste lõikude ehitust pean uuenenud teehoiukava puhul oluliseks,” ütles majandus- ja taristuminister Kadri Simson pressiteate vahendusel. Samuti rajatakse Ares möödasõit.

Uuenenud teehoiukava kohaselt hoitakse teid endist viisi korras, tehakse talvel libedustõrjet, muudetakse kruusateid tolmuvabaks, ehitatakse ümber liiklusohtlikke ristmikke ja teelõike ning paigaldatakse teekattemärgistust. Liiklusohutust suurendades pööratakse senisest enam tähelepanu teehooldele. Novembrist karmistuvad teehooldenõuded ja uute hooldelepingute sõlmimisel aastail 2018–2023 karmistatakse nõudeid veel.

Rahastus nähakse ette riigi eelarvestrateegias ja riigieelarves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles