Tammsaare kool saab ümberehituseks raha

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Tammsaare kool.
Pärnu Tammsaare kool. Foto: Mailiis Ollino

Valitsus kinnitas täna haridus- ja teadusministeeriumi teise, põhikoolide renoveerimiseks mõeldud 45,5 miljoni eurose investeeringute kava, millest 2,5 miljonit eurot läheb Tammsaare kooli ümberehitamise tarvis.

Eelnõuga antakse 12 omavalitsusele 45,5 miljonit eurot, et toetada koolihoonete ajakohastamist.

“Mul on hea meel, et peale eelmise vooru 22 kooli saavad investeeringute toel korrastatud veel 12 omavalitsuse koolid. Nii paraneb õpikeskkond ja suureneb omavalitsuste võimekus. Teeme tööd selle nimel, et järgmisel tõukefondide perioodil omavalitsuste toetamine kindlasti jätkuks. Neid linnu ja valdu, mis soovivad korrastada koolivõrku ja nüüdisajastada koole, on kümneid,” ütles haridus- ja teadusminister Mailis Reps pressiteate vahendusel.

Põhikoolivõrgu korrastamise eesmärk on viia koolimajad vastavusse õpilaste arvu vähenemisega ja kahandada taristukulusid.

Sihtasutusele Innove esitati mullu juulist oktoobrini 28 investeerimisettepanekut, millest hindamisele kvalifitseerus 26. Muude ettepanekute hulgas on Pärnu Tammsaare kooli rekonstrueerimise taotlus summas 2,5 miljonit eurot. 

Teine ettepanekute esitamise voor koolivõrgu korrastamise meetme alategevuses “Põhikoolivõrgu korrastamine perioodil 2014–2020” oli avatud möödunud aasta 10. juulist 2. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles