Nädalavahetusel selguvad Pärnus Eesti meistrid

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu Zoom8 klassis Euroopa meistrikulla võitnud Hendrik Holtsmann läheb kodulahel Laser 4,7 klassi Eesti meistrivõistluste viimasele etapile liidrikohal.
Mullu Zoom8 klassis Euroopa meistrikulla võitnud Hendrik Holtsmann läheb kodulahel Laser 4,7 klassi Eesti meistrivõistluste viimasele etapile liidrikohal. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Homsest pühapäevani seilavad kolme paadiklassi roolimehed Pärnu lahel Eesti meistrivõistluste viimasel etapil, 28. rahvusvahelisel sügisregatil.

Võistlused avavad reedel kell 13 jahtklubi lipuväljakul Pärnu abilinnapea Marko Šorin, jahtklubi kommodoor Väino Hallikmägi ja Eesti jahtklubide liidu president Egon Elstein.

Homme, ülehomme ja pühapäeva ennelõunal on regati kavas kvalifikatsioonisõidud merel. Poolfinaalid ja finaalid seilatakse pühapäeval kella 14st Pärnu jõel jahtklubi akvatooriumil. Finaalsõite kommenteerivad kaldal purjetajad Rimo Timm ja Brigita Sepp ning medaliheitlusi saab jälgida internetis Postimehe veebiülekande vahendusel.

Enne viimast etappi hoiavad Pärnu purjetajad kahes paadiklassis liidrikohta.

Kuni 16aastaste Optimist-klassis juhib meistrivõistlusi suvepealinna poiss Andrias Sepp, talle hingavad kuklasse pealinna kalevlased Mia Marin Lilienthal ja Tristan Šaraškin. Pert Salundi on neljandal ja Karel Ratnik üheksandal kohal. Tüdrukute konkurentsis järgnevad Lilienthalile Pärnu piigad Angeliina Maria Isabel Õunap ja Lisbeth Taggu.

Laser 4,7 klassis on liidrikohal pärnakas Hendrik Holtsmann, talle järgnevad pealinna purjetaja Sten-Markus Andresson ja Daniel Rüütel Saaremaalt. Õrnema soo arvestuses asub pärnulanna Johanna Taggu kolmandal kohal, teda edestavad Rein Ottossoni purjespordikooli kasvandikud Liis Annus ja Elisa Tamm.

Zoom8 klassis meie sportlased sel hooajal kõrges mängus ei osale. Meistrivõistluste edetabeli tipus on tallinlased Aleksander Kuusik ja Karolin Härm ning Hiiumaa Dago klubi purjetaja Jorgen Kuivonen.

Kolmes paadiklassis kokku on Pärnu lahele oodata üle 150 sportlase Eestist ja Lätist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles