Häädemeeste tähistab 32. kodukandipäeva

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste seltsimaja teisel korrusel avatakse noortetuba.
Häädemeeste seltsimaja teisel korrusel avatakse noortetuba. Foto: Henn Soodla

Täna kogunevad häädemeestelased kella viieks õhtul seltsimaja ette, kus avatakse tänupink kohalikele kultuuri- ja pärandihoidjatele, kuid riigi suurjuubelile pühendatud 32. kodukandipäeval jätkub uudistamist kauemaks.

Pealinna firmas OÜ Puidune meisterdatud puust tänupingi avamisele on kodukandipäeva korraldajad palunud muuseumis asutaja ja juhataja, Jakobsoni konkursi laureaadi Tiiu Puki, aga ka Evi Põrgi, Sulev Kasvandiku, Aire Koobi ja Enda Lorentsi.

Häädemeeste huvikeskuse juhataja Anneli Leppiku jutu järgi minnakse tänupingi avamise järel seltsimajja, kus kohalik elanik Tea Hanson räägib Häädemeeste rahvarõivastest ja sellest, kuidas ta tuntud rahvaluulekoguja Marta Mäesalu õpetusi lugedes endale täiskomplekti Häädemeeste rahvarõivad valmistas.

“Seltsimaja teisel korrusel avame Häädemeestel kauaoodatud noortetoa, seal saab aega sisustada lauamängudega ja eriti uhked oleme muusikatoa üle, kus kohalik noortebänd teeb igal nädalal usinasti proove,” märkis Leppik.

Seltsimaja toetajad ja sõbrad kuulevad tänusõnu, tunnustamist täiendab kohalik huviteater etteastetega.

Õhtul tantsivad kodukandipäevalised sisse seltsimaja uue tammeparketist põranda, mille paigaldasid OÜ Baum töömehed. Vana parketti ei saadetud jäätmetena minema, vaid sellest nuputasid kohalikud meistrid meeneid.

“Eelmine põrand oli pandud 1960. aastal ja juba täitsa auklik, aga Häädemeeste keskkooli esimese lennu noortele meenub, kuidas nad üle poolesaja aasta tagasi töömeestele appi läksid ja seda põrandat paigaldada aitasid, uue põranda panemist toetas vald,” rääkis seltsimaja juhataja.

Häädemeeste kodukandipäeva aitas huvikeskusel ette valmistada ja korraldada MTÜ Suurküla, mis tähistab 20 tegevusaastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles