Kõigi haridustöötajate palk võib tõusta

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kunstikooli direktori Kristel Kallau sõnutsi on väga keeruline tagada õpetajatele nõutavad 30 kontakttundi nädalas.
Pärnu kunstikooli direktori Kristel Kallau sõnutsi on väga keeruline tagada õpetajatele nõutavad 30 kontakttundi nädalas. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus soovib siduda lasteaiaõpetajate, huvikooliõpetajate ja tugispetsialistide miinimumtöötasud õpetajate palkadega, sest see tagaks neilegi püsiva palgatõusu. Küll on probleem koormuses, mille huviõpetajad ja treenerid peavad saavutama, et inimväärset sissetulekut teenima hakata.

“Kuna riigi prioriteet on olnud kooliõpetajate keskmisest suurem palgatõus, jäid huvihariduses hõivatud õpetajate palgad järjest enam kolleegidest maha,” selgitas abilinnapea Marko Šorin.

“Koostöös haridusosakonna ja huvikoolidega töötati välja uued alused, mis võimaldavad suurema koormuse puhul teenida kõrgemat palka.”

Riigi kehtestatud põhikooli- ja gümnaasiumiõpetajate töötasu alammäär 2018. aastal on 1150 eurot kuus, järgmisel aastal aga eeldatavasti juba 1250 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles