Julge paar avas Varblas külapoe

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Koitla näitab käsitöövitriinist pere valmistatud tooteid.
Rene Koitla näitab käsitöövitriinist pere valmistatud tooteid. Foto: Urmas Luik

Septembrituul tuuseldab napilt 100 elanikuga Varbla küla keskel roosal põhjal plagu, mis viitab kaupluskohvikule nõukogude ajal ehitatud kontori-poe-söökla hiigelhoone kaugeimas otsas. Sinna ehitatud terrassil kastab mees veel lopsakate õitega ampleid ja naine jälgib tööd kõrvalt. Nemad ongi kohalike jutu järgi väga ettevõtlik pere, linnast maale tulnud Eva ja Rene Koitla, kes mõistsid, et paikseks saavad nad jääda vaid ise endale töökohta luues.

“Eelmine omanik hakkas siin asju kokku panema ja pakkus, kas me ei tahaks jätkata, ja kuna Rene on kioskimõtet ammu mõlgutanud, siis tuligi võimalus nagu selgest taevast,” räägib Eva.

Koitlaid ei ehmatanud, et hoone teises, rahvamajapoolses küljes asub majandusühistu suur pood. Nemad otsisid oma nišši, laiendasid võimaluste piires müügipinda, pakuvad kohvi ja kiir­toitu ning nii enda kui kohalike meistrite käsitööd kinkekarpidest soojade kudumiteni – need on fuajee vitriinkapis väljas nagu näitusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles