Eametsas kogunevad nädalavahetusel reservväelased

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased. Pilt on illustratiivne.
Kaitseväelased. Pilt on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

Tänasest pühapäevani vältab Pärnumaal kaitseväe toetuse väejuhatuse formeerimiskeskuste õppekogunemine Punane Rebane, kus harjutab ligemale 120 reservväelast.

Täna hommikul Eametsa kogunenud reservväelasi ootavad nädalavahetusel ees formeerimiskeskuste rajamise harjutused. Formeerimiskeskused on toetuse väejuhatuse mobiilsed allüksused, mille põhiülesanne on täiendusreservi moodustamine ja ettevalmistamine kaitseväele.

Formeerimiskeskuste allüksuste juhtivkoosseis harjutab tegevuste kavandamist ja reakoosseis treenib maastikul. Peale laskeharjutuste Kikepera harjutusväljal toimuvad Pärnus vana piimakombinaadi territooriumil lahinguharjutused imiteeriva paukmoonaga nii laupäeval kui pühapäeva hommikul.

Kaitseväe toetuse väejuhatus korraldab kaitseväe igapäevaseks toimimiseks vajalikku tööd alates logistikast ja materjalimajandusest ning lõpetades tugiteenuste ja kaitseväe orkestriga. Samuti õpetatakse väejuhatuse logistikapataljonis ja logistikakoolis välja sõjaväelogistikuid ja tervisekeskuses sõjaväemeedikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles