Spordimess tutvustab Jaapani võitluskunsti

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordimessil saavad julgemad proovida traditsioonilist Jaapani enesekaitsekunsti.
Spordimessil saavad julgemad proovida traditsioonilist Jaapani enesekaitsekunsti. Foto: Urmas Luik

Pühapäeval toimub Pärnu spordihallis mess, mis tutvustab ligikaudu 30 klubi ja ringi. Üritusel, mis mõeldud nii lastele kui täiskasvanutele, esitletakse linnas ja maakonnas harrastatavaid traditsioonilisi ja erilisigi spordialasid. Päeva juhib Indrek Raadik ehk Summer.

Kohale tulevad korvpalli- ja sõudeklubi, tennise- ja purjespordikool ning võimlemis- ja akrobaatikaklubid. Peale selle saavad huvilised tutvuda vibulaskmise, ööorienteerumise, taekwondo, saalihoki, Jaapani karate ja Brasiilia ju-jutsuga. Kalevi sõudekeskus toob spordihalli kaheksameetrise paadigi.

Linna ning spordiliidu ja -klubide korraldatav mess pakub lastele võimaluse alasid proovida, et leida endale kooliaasta algul meelepärane sportlik tegevus. “Mess on neile, kes spordiga juba sina peal, ja neile, kes ei ole kunagi sporti teinud, kuid soovivad midagi uut proovida,” rääkis linna kultuuri- ja spordispetsialist ning messi korraldaja Maarja Tammai. Tema sõnutsi saavad lapsed ja vanemad kohapeal ala harrastajatega vestelda ja näidistrenne jälgida.

Tegemist on esimese niisuguse spordiüritusega Pärnus ja ootame, et tuleks sporti tulvil ja hea energiaga koguperepäev.
Maarja Tammai

Nii mõnigi aastaid tegutsenud klubi on kohalikele avastamata pärl. Näiteks esitleb 25 tegutsemisaastat tähistav karateklubi Zen enesekaitsekunsti, demonstreerides Shotokani karatet. “Traditsioonilise karate eelis on see, et olenemata füüsilisest vormist ja soost, saab treeningutega alustada juba varases nooruses ja harjutamine võib jätkuda väga kõrge vanuseni,” selgitas Jaapani traditsioonilist spordiala rahvusvahelise kategooria õpetaja Teet Jüring.

Võimlemisklubi Rüht juhataja-peatreener Kai Esna osaleb messil noorte harrastajatega. “Võimlemiskunst on iga sportliku tegevuse alus. Selja- ja kaelavenitused on olulised kõikidele sportlastele,” selgitas Esna. Treeneri arvates toovad võimlejad muude spordialade sekka särtsu ja naiselikkust.

“Tegemist on esimese niisuguse spordiüritusega Pärnus ja ootame, et tuleks sporti tulvil ja hea energiaga koguperepäev,” rääkis korraldaja. Seega soovitab Tammai kaasa pakkida trenniriided, et alasid õiges vormirõivas järele proovida.

Aktiivse päeva lõpetab sportlasest muusik või muusikust sportlane Tanel Padar saateansambliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles