Test: metsa seenejahile mobiilirakendusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sügis hiilib tasapisi ligemale, lehed muudavad värvi ja siit-sealt on kuulda, kuidas inimesed on metsast tulnud, korvid ja ämbrid seeni ääreni täis. Söödavaid seeni kasvab Eestis palju, hulganisti mittesöödavaidki, ohtlikke seeni. Kuid kuidas neil vahet teha? Seeneraamatut kaasas vedada on tüütu ja sealt otsidagi kohmakas. Tekkis mõte, et selliseid teadmisi võiks leida iga päev kaasaskantavast nutitelefonist.

Võtsin testimiseks Androidi operatsioonisüsteemiga Huawei P20 Lite’i ja iPhone SE, mis toimetab iOSil. Mõlema telefoni rakendusepood pakub palju äppe. Androidi PlayStore’ist leiab seeneaabitsaid ja tuvastusrakendusi nii eesti, inglise kui ka vene keeles. Eesti keeles on saada seeneaabitsapõhised rakendused, kus peab ise välimuse järgi tuvastama, kas ettejuhtunud seen on sama, mida kuvatakse äpis. Inglise keeles leidub nutikamaidki rakendusi, mis lubavad seeni tuvastada foto alusel. iPhone’i rakendusepood AppStore aga just ei kubise eestikeelsetest rakendustest, seega pidin piirduma ingliskeelsetega. Sealtki leiab nii seeneaabitsa kui ka pildi järgi tuvastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles