Arendaja pöörab Matsi sadama puhkealana tänapäeva

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnust ligemale 70 kilomeetri kaugusel on Matsi sadam ja selle lähedal mändide varjus ­kaunis liivarand.
Pärnust ligemale 70 kilomeetri kaugusel on Matsi sadam ja selle lähedal mändide varjus ­kaunis liivarand. Foto: Urmas Luik

Matsi sadama tee ääres kõrgub võltskiviaia kõrval massiivne laguneva krohviga väravapost. See pole püsirajatis, vaid mälestussammas kümne aasta tagusele ajale, kui siinsel kinnistul filmiti “Polli päevikuid” ja lained loksusid merre ehitatud mõisahäärberi vaiade ümber.

Aga aeg ei seisa paigal ja Lääneranna vallavolikogu septembriistungi päevakorda jõuab Matsi sadama 1,69hektarise kinnistu detailplaneeringu kehtestamine. Selle alus on rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna heakskiitev vastus ja avalikud väljapanekud.

Lääneranna valla planeeringuspetsialist Anna Palusalu ütles, et detailplaneeringu avaliku ­väljapaneku ajal tegi OÜ Easternlightestonia ettepaneku täiendada ala telekommunikatsiooniseadmetele vajaliku kuni 40ruutmeetrise hoonega. Nii tehtigi, sest rootslased tahavad paigaldada merre optilise valguskaabli ja vajavad teatud vahemaa järel laadimispunkte. Üks selliseid jääbki kõnealusele alale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles