Pärnu katoliiklased saavad oktoobrist oma preestri

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koguduseliikmed ­Leles Luhse ja Hanno Saks rääkisid, et enne teist ilmasõda ­tegutsesid praeguses kabelihoones frantsiskaani nunnad.
Koguduseliikmed ­Leles Luhse ja Hanno Saks rääkisid, et enne teist ilmasõda ­tegutsesid praeguses kabelihoones frantsiskaani nunnad. Foto: Mailiis Ollino

Roomakatoliku kiriku Pärnu koguduse mõnekümneliikmeline kogukond käib koos laupäeviti, kui ümberkaudset miljööd arvestades üsna ruumikas kahekorruselises krohvitud majas Karusselli tänaval toimub iganädalane missa.

Selleks sõidab Tallinnast ­Pärnu mõni pealinna preestritest, kuid koguduse liikmed Hanno Saks ja Leles Luhse kinnitasid rõõmsalt, et juba oktoobris peaks Pärnusse alaliselt elama tulema isa Wodek, et hakata Pärnu Püha Apostel Johannese koguduse hingekarjaseks.

Maja, kus Pärnus missat peetakse, ja mida siinsed katoliiklased nimetavad kabeliks, kuulub roomakatoliku kirikule. All on pühakoda, ülal üürikorterid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles