Metsanduse kutsevõistluse esikoha noppis RMK Pärnumaa võistkond

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsandusvõistlused. Foto on illustratiivne.
Metsandusvõistlused. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Jõgevamaal Luua metsanduskoolis toimusid reedel 50. metsanduse kutsevõistlused, millest pärast pingelist heitlust väljusid võitjana RMK Pärnumaa metskonna võistlejad.

Võitjaile jäi vaid kolme punktiga alla võistluste korraldaja, Luua metsanduskooli esindus. Kolmandaks tuli aga RMK Põlvamaa metskonna võistkond. Võitjate esindaja, RMK Pärnumaa metskonna metsaülem Heiki Ärm ütles, et võit oli neile üllatus.

“Kuna ta kolme punktiga tuli, siis seda suurem oli üllatus. Püüdsime kõikidel aladel osaleda ja kuigi esimesi kohti tuli ainult üks, tagas stabiilne esitus kõigil aladel võidu,” ütles Ärm ja lisas, et mehed spetsiaalselt trenni ei teinud, vaid tubli tulemuse taga oli igapäevane metsatöö.

“Kohtuniku seisukohast läks kõik ladusalt,” märkis võistluste peakohtunik Kaarel Tiganik. “Osalejaid oleks võinud mõnel alal olla rohkem, aga loodetavasti on järgmisel aastal ka see asi parem.”

Tiganik lisas, et võistluste sujumise tagas väga hea organiseerimine.

Metsanduses on kutsevõistlusi järjepidevalt korraldatud kõige kauem. Ajaga on muutunud küll alad, mida seekord oli 11. Nende seas oli nii metsatööst tuletatuid, näiteks metsakasvatajate, noorendike hooldajate ja metsameistrite mitmevõistlus, jahimeeste mõõduvõttu kui sporti.

50. metsanduse kutsevõistlustest võttis osa 230 inimest. Jõuproovi korraldasid Luua metsanduskool ja Eesti metsateenijate ühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles