Pärnu Sügisregatt läheneb põnevale lõppheitlusele

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldgrupi kolmandal kohal seilav Angeliina Maria Isabel Õunap.
Kuldgrupi kolmandal kohal seilav Angeliina Maria Isabel Õunap. Foto: Riina Ramst

Täna hommikul ootavad võistlejaid ees viimased kvalifikatsioonisõidud, pärastlõunal aga selguvad etapi võitjad Pärnu jahtklubi ees jõel lühirajal finaalsõitudes, mida huvilistel on võimalik jälgida nii kohapeal kui veebis Postimees Online'i otseülekandena.

Optimist-, Zoom8- ja Laser 4.7-klassi Eesti jahtklubide liidu (EJL) purjetamise Eesti meistrivõistluste sarja viimane etapp jätkus eile Pärnus endiselt tugeva tuule ja üleeilsest veel kõrgema lainetusega.

89 osalejaga Optimist-klassis sõidetakse kvalifikatsioonid kahes rühmas. Reedel võisteldi kahes võrdse suurusega grupis, eile aga jätkasid 45 paremat võistlejat kuldgrupis. Kuldgruppi juhib Läti neiu Agate Einause kaasmaalase Emils Amsilsi ja pärnaka Angeliina Maria Isabel Õunapi ees.

Ülejäänud Optimisti-võistlejad purjetasid edasi hõbegrupis, kust eilse päeva tulemuste järgi kolm paremat purjetajat – Mia Marin Lilienthal, lätlanna Ulla Katrina Dubra ja Henri Sootla – pääsevad samuti homseks kuldgruppi.

Zoom8s püsib liidrina seni kõigis sõitudes stabiilselt esimese või teisena finišeerinud Aleksander Luik. Teiseks on tõusnud Jorgen Kuivonen ja kolmandal positsioonil on Aleksander Kuusik.

Zoom8s püsib liidrina kõikides sõitudes stabiilselt esimese või teisena finišeerinud Aleksander Luik.
Zoom8s püsib liidrina kõikides sõitudes stabiilselt esimese või teisena finišeerinud Aleksander Luik. Foto: Riina Ramst

Klassis Laser 4.7 moodustavad praegu esikolmiku Saaremaa purjetajad: esimene on jätkuvalt Silver Vahstein, teisel kohal asub Peeter Kaju ja kolmas on Daniel Rüütel.

 

Klassis Laser 4.7 on esimene jätkuvalt Silver Vahstein.
Klassis Laser 4.7 on esimene jätkuvalt Silver Vahstein. Foto: Riina Ramst

Optimist, Zoom8 ja Laser 4,7 kvalifikatsioonisõidud, kus stardivad kõik purjekad koos, toimuvad pühapäeva lõunani. Esimesed kolm kvalifitseeruvad otse finaali ja neljanda kuni kümnenda koha purjetajad poolfinaali. Neljandana saab finaali poolfinaali võitja. Lõpptulemused esimesest kuni neljanda kohani selguvad finaalsõidu põhjal.

Pühapäevased kvalifikatsioonisõidud algavad kell 11 ja finaalsõidud kell 14.

Finaale kommenteerivad huvilistele pühapäeval kaldal purjetajad Rimo Timm ja Brigita Sepp ja võistlejatele on võimalik 13.50–17 kaasa elada nii Pärnu jahtklubis kohapeal kui internetis Postimehe otseülekande vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles