Fotod: ehitaja asus Rannastaadioni hallitust kõrvaldama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna saabusid Pärnu Rannastaadionile töölised, et teha lõpp linna uhkuse hallitusele.

Tööde tähtpäev on 1. oktoober. Kauem ei tohi kindlasti minna, sest järgmisel päeval on staadionil kavas jalgpalli Eesti meistriliiga mäng Pärnu Vapruse ja Viljandi Tuleviku vahel.

Paljudel puitehitisest möödujatel ja spordiürituste väisajatel on jäänud silma, et hoone hele Siberi lehisest laudis on tõmbunud kohati inetult hallilaiguliseks. Ehkki rajatise omanik Pärnu linnavalitsus kartis halvimat, andis ekspert juuli lõpus staadionihoone laudise probleemile positiivse hinnangu: hallitus on üksnes pindmine ja eemaldatav.

Ekspertiisi teinud mükoloogiauuringute keskuse ehitusinsener Kalle Pilt on asjaosalistele teatanud, et laudise all on endiselt kena hele puit. Et pealmine kihtki taas hele oleks, tuleb soovituse kohaselt laudisele kantud tuletõkkevõõba kiht soodapritsiga eemaldada. Niisiis on tegemist ennekõike visuaalse probleemiga.

Eksperdi hinnangul on hallituse põhjustanud tuletõkkevõõp. Väärib märkimist, et peatöövõtja ostis tarnijalt laudise, mida tuletõkkevahendiga oli juba immutatud.

“Kuna toode, millega laudise tarnija puidupinna kattis, on sertifitseeritud ja dokumentatsiooni järgi sobib välitingimustes lehisel kasutamiseks, on alust arvata, et tegemist on märksa laiema probleemiga, mis ulatub kõnealuse projekti piiridest väljapoole,” nentis Rannastaadioni peatöövõtja OÜ Eventus Ehituse juhataja Lauri Kaska pärast ekspertiisi.

Kaska on rõhutanud, et Rannastaadioni laudise kordategemine on olnud ehitusettevõtte esmane soov ja arhitektuuripärli välimuse halvenemine on teinud muret ehitajalegi. Enne eksperdilt arvamuse ja soovituse saamist ei olnud aga otstarbekas töödega pihta hakata.

Pärnu abilinnapea Siim Suursild kiitis peatöövõtja koostöövalmidust ja lahendust võimaldavaid ettepanekuid.

Peale hallitava laudise on omanik esitanud ehitajale nõude mureneva rajakatte eest. Plaani järgi hakatakse staadioni rajakatet parandama kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles