Asjatundja: Vägivaldsed mehed pelgavad tuge otsida

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renee Nahkuri sõnutsi jõuab nõustamisele inimesigi, kes on rünnanud ema, isa, õde, kolleegi, sõpra. See näitab, et lähisuhte mõiste on laiem kui lapsed ja abikaasa.
Renee Nahkuri sõnutsi jõuab nõustamisele inimesigi, kes on rünnanud ema, isa, õde, kolleegi, sõpra. See näitab, et lähisuhte mõiste on laiem kui lapsed ja abikaasa. Foto: Jaanus Lensment/Postimees/Scanpix

Läinud aasta detsembrist saavad mehed, kes lähedaste vastu käe tõstnud, Pärnus abi ja tuge, et vägivaldne käitumine lõpetada.

“See on võimalus meestele, kes avastavad endas vägivallaidu ega tea, mida sellega tegema peaks,” tutvustas Pärnu naiste ­tugikeskuse juhataja Margo Orupõld nõustamise mõtet.

Kui kodus peksa saanud naistel on koht, kuhu pöörduda, vajab lööjagi ravi. “Kui naisega hakatakse tegelema, siis mehega ei tegele keegi, võimalus on nüüd loodud,” märkis Orupõld.

Kolmveerand aasta jooksul on prokuratuuri nõudmisel Pärnus nõustaja Helar Petersoni juurde jõudnud kaks meest. Vabatahtlikult pole paraku keegi huvi tundnud. Seega praegu ei ole tungi, kuigi Orupõllu ütlust mööda võiks iga kolmas mees abi vajada (statistika järgi on iga kolmas ­naine Eestis kogenud mingit liiki füüsilist või seksuaalset vägi­valda, S. M.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles